Velkommen til Spiren til Den gode søknaden:
Inspirerende søknadskurs for det skapende/utøvende/produserende kunst- og kulturfeltet!


Er du klar for å knekke søknadskoden du også?!
Laget for kunstnere og kulturprodusenter, -av- en kunstner og kulturprodusent.

Velkommen til felles Kunstvekst!
 

Lei av avslag og å oppleve at du ikke får uttelling for timene du bruker på søknader?
Får du ikke tilskuddsmidlene du trenger, for å skape det du vil? Overveldet, frustrert og kanskje dritt lei søknadsskriving - eller ute etter ny inspirasjon for å bli en bedre, eller rett og slett RÅgod, søknadsskriver?!

"Spiren til den gode søknaden" er kurset som tar deg som utøvende, skapende og/eller produserende selvstendig næringdrivende i kunst- og kulturfeltet gjennom noen av de viktigste punktene for å knekke søknadskoden:
Kurset er laget av kunstner, kulturprodusent og gründer bak Kunstvekst, Kristine Norberg, som selv har årelang erfaring både med å søke selv for store og små prosjekter, holde søknadskurs og også veilede andre på sine søknader. Dessuten er kurset rett og slett testet og digget av kunstnere både innen visuelle felt, musikere, scenekunstnere og kulturprodusenter!
Så gøy det hadde vært, om det var din tur nå!

Du velger selv hvor kort eller lang tid du bruker på kurset:
Du har tilgang til hele kurset med alt materialet i et år fra du kjøper det!

Er du klar?

Ja! Jeg er klar for Spiren!
Scenekunstner Laura Christina Brøvig Vallenes, Loop by Laura
"Om du skulle trenge noen som vet mye om det å være i en kunstnerisk prosess og samtidig har produsert flere fantastiske prosjekter, vil jeg gjerne få anbefale Kristines søknadsskrivekurs. Rett inn i stua fra din egen maskin! Det var et hyggelig, lærerikt og målrettet følge! Sjekk ut!"
Tone Østerdal, daglig leder av Norske Konsertarrangører mm.

"Kristine er en knallgod formidler og er tydelig på hva som trengs for at du skal nå gjennom til ja-bunken med prosjektet ditt. Kurset gir nødvendig rom for refleksjon, med relevante øvelser og oppgaver underveis, og sørger samtidig for nødvendig fremdrift. Jeg anbefaler kurset til alle som vil bli bedre på den gode søknaden."

Morten Uglebjerg Norli, Fool at Heart Scandinavia mm.

"Jeg har nettopp fullført kurset Spiren til den gode søknaden. Det var et veldig inspirerende kurs, og det har gitt meg en ny gnist i søknadsskrivingsprosessen."

Tonje Steen, Info/produsent Scenekunst Sør

"Tilbakemeldingene fra deltagerne på kurset "Spiren til den gode søknaden" har vært overveldende. Mange har fått tilslag på søknadene sine til Kulturrådet for første gang etter veiledning med Kristine. Vi ønsker å fortsette samarbeidet med Kunstvekst til alle våre fremtidige søknadskurs og veiledninger."

FOR HVEM?

Spiren til Den gode søknaden er primært
1) for profesjonelle utøvende og skapende kunstnere, dvs musikere, scenekunstnere, kunstnere innen det visuelle feltet, filmskapere, forfattere... og kulturprodusenter i det frie feltet. Søknadsskrivende kulturarrangører vil også kunne ha nytte av kurset.
2) for ferske -eller rustne- søknadsskrivere, og søknadsskrivere som opplever at de står litt fast, trenger inspirasjon, en dytt eller ikke helt får ut skriveproppen.
3) for deg som ønsker kompetanseheving og vil investere i ditt profesjonelle virke.

 

HVORDAN FUNKER DET?

Spiren til Den gode søknaden er et ferdig laget onlinekurs i tre hoveddeler:


Hva, Hvorfor og Hvordan. 


Du tar kurset helt i ditt eget tempo, og har tilgang til kurset og kursmaterialet i et år fra kjøpsdato. Du kan når som helst gå tilbake igjen og se videoene flere ganger, og selv laste ned oppgavene og e-boka som følger kurset.

DEL 1 : HVA

Vi fokuserer på:
HVA skal du skape og utvikle?
HVA vil du produsere eller formidle?
HVA spør tilskuddsyter om?

 

DEL 2: HVORFOR

Vi ser nærmere på:
Hva er din motivasjon og drivkraft?
HVORFOR er det viktig for deg / for feltet / for samfunnet / for verden?

DEL 3: HVORDAN

Som handler om:
HVORDAN skal du realisere prosjektet?
Sammenheng og helhet. 
Gjennomføring og budsjett.

Jeg er klar for Spiren til Den gode søknaden!


Husk at det også er mulig å få 1-til-1 søknadsveiledning


Onlinekurset Spiren vil kunne hjelpe deg stort på vei, og jeg anbefaler varmt å ta dette først.
Da har du mer oversikt selv, har kanskje fått begynt på -eller kommet godt i gang med- prosjektbeskrivelsen, og behøver enten tips til justeringer, veiledning på hvorvidt du er på rett vei eller du behøver et ytre øye til å hjelpe deg med sammenheng, struktur eller noe helt tredje.
Kanskje er du helt i starten av søknadsprosessen og behøver en skikkelig JumpStart for å komme godt i gang, eller kanskje er du helt i innspurten før frist og bare vil ´naile´det!

Uansett hvor du er i prosessen, kan en 1-til-1 søknadsveiledning være gull verdt - og ikke bare på kort sikt for akkurat den søknaden du jobber på nå; Samtalen vår og det du får ut av den, vil høyst sannsynlig bli en langsiktig investering som gir deg input og innsikt i søknadskodene, og som gjør deg til en tryggere og bedre søknadsskriver også i framtida.

Det finnes tre varianter for søknadsveiledning: MINI / MIDI / MAXI. Finn ut hvilken du har best nytte av og mest behov for.

Her kan du finne ut mer om søknadsveiledning gjennom Kunstvekst.